Solenergi

Stadig flere i Norge vil ha solceller på taket. Du kan nå få installert nøkkelferdige solcelleanlegg av oss i Eidsiva. Enkelt, trygt og miljøvennlig.

Sjekk taket ditt i dag:

Bruk kartet nedenfor til å finne boligen hvor du ønsker solceller installert. Du kan fullføre alle stegene i solkartet, og vil på slutten ha muligheten til å be om et tilbud. Merk at produksjonen og prisene oppgitt i solkartet er et estimat. Prisene er inkludert moms.

Full kontroll

Full kontroll

Du kan enkelt følge hvor mye anlegget ditt produserer til enhver tid, og hvor mye du sparer miljøet, via PC, nettbrett og telefon.

De fleste vekselsretterne vi installerer kan enkelt kobles til internett, slik at du kan følge med på hvor mye du produserer og få nøkkeltall. Avhengig av type vekselsretter, så vil dette typisk vises i daglige, ukentlige, månedlige og årlige profiler i et intuitivt brukergrensesnitt. Løsningen vil også evaluere din produksjon i forhold til andre systemer i samme region, som gjør det mulig å finne ut om du ligger over eller under det regionale gjennomsnittet.

Solreisen

Reisen fra sola til strøm i stikkontakten er både spennende og enkel. Slik fungerer det:

1. Sola skinner

Mengden energi i solstrålene avhenger av tid på døgnet, årstid og værforhold.

1. Sola skinner

2. Solstrålene treffer solcelleanlegget

Solcelleanlegget er montert med tanke på å fange opp mest mulig solenergi. Det monteres som regel på tak med egne fester. Panelene tåler mye og varer år etter år. Solstrålene blir omgjort til det som kalles likestrøm.

2. Solstrålene treffer solcelleanlegget

3. Solenergien blir «stikkontaktstrøm»

Likestrømmen fra solcellene blir sendt til en vekselretter. Vekselsretteren sin oppgave er å gjøre denne strømmen om til «stikkontaktstrøm», slik at du kan bruke den på vanlig måte. Den holder også oversikt over hvor mye du produserer, som du enkelt kan sjekke på mobil, nettbrett eller PC.

3. Solenergien blir «stikkontaktstrøm»

4. Strøm i stikkontakten

Strømmen går videre til sikringsskapet ditt. Når du bruker strøm i bygningen din, så vil du først bruke din egenproduserte solstrøm, og deretter bruke strøm fra nettet. Om du produserer mer solstrøm enn du bruker, så sendes denne ut på strømnettet, og du får betalt for å levere strømmen.

4. Strøm i stikkontakten

Solkraft fører veien i et rekordår for fornybar energi

2016 ble et rekordår for fornybar energi med en kapasitet på ca 165 gigawatt (GW). Dette er nesten to tredjedeler av verdens netto nye kraftkapasitet dette året.

Solkraft fører veien i et rekordår for fornybar energi

SolSpot - En avtale for våre solcellekunder

SolSpot - En avtale for våre solcellekunder

Ved kjøp av solcelleanlegg fra Eidsiva Marked får du med strømavtalen SolSpot på kjøpet.

Med Solspot får du ikke bare strøm til innkjøpspris – du får også muligheten til å selge egenprodusert strøm tilbake til Eidsiva Marked i de periodene du produserer mer enn du bruker. Prisen følger utviklingen hos kraftbørsen på timesnivå, og er basert på spotprisen i området der kraften blir levert.

Siden overskuddet av strømmen du produserer går tilbake til strømnettet der du bor, må ditt lokale nettselskap ha sine systemer på plass før du kan få utbetalt oppgjøret for strømmen. Mange nettselskap har mer informasjon om dette på sine nettsider. 

Med avtalen Solspot får du også flere kundefordeler med på kjøpet, som gratis billetter til kultur- og idrettsarrangementer i Innlandet og rabatter hos flere samarbeidspartnere.

Solcellepiloten

Solcellepiloten

I februar 2017 inviterte vi alle våre kunder til å søke om å delta i et pilotprosjekt for solceller. Det skulle vise seg at interessen for nøkkelferdige solcellepakker har vært stor. 

Les mer om Solcellepiloten

Spørsmål og svar

Vi beklager, det er tekniske problemer som gjør at du ikke får filtrert.

Finner ingen spørsmål og svar med angitt filter.

Solceller generelt

Solceller teknisk

Salg av overskudd på strøm / plusskunde

Tilskudd / søknadsplikt

Våre solcelleanlegg

Om myter om solceller

Om myter om solceller

Solceller er dyre og vanskelige å anskaffe. Samtidig er det for lite sol i Norge for å gjøre bruk av solceller lønnsomt. Du har sikkert også hørt enda flere myter om solceller. I denne serien vil vi ta for oss en og en myte for å belyse de med informasjon.

Les mer om myter om solceller

Solcelle-dokumenter

Solcelle-dokumenter

Vi har samlet relevante dataark, sertifikater og garantier for deg som er på utkikk etter mer teknisk informasjon om solceller.

Gå til dokumenter